منتظران مهدی

این سایت مخصوص حضرت مهدی ( عج ) تشکیل شده است و از شما عزیزان تقاضا داریم در نشر مطالب آن ما را یاری کنید اجرتان با امام زمان ( عج )

منتظران مهدی

این سایت مخصوص حضرت مهدی ( عج ) تشکیل شده است و از شما عزیزان تقاضا داریم در نشر مطالب آن ما را یاری کنید اجرتان با امام زمان ( عج )

منتظران مهدی

آدرس کانال ما در ایتا : eitaa.com/yavaran_e_mahdy

برای ظهور آقا امام زمان ( عج ) صلوات .

علائم حتمی ظهور

جمعه, ۳ بهمن ۱۳۹۹، ۰۶:۲۷ ق.ظ
علائم ظهور 

علائم حتمی در آستانه ظهور مهدی ( عج الله تعالی فرجه الشریف ) 

نشانه هایی که در آستانه ظهور تحقق خواهد یافت ، پنج نشانه است که به آن علائم حتمی می گویند . زیرا در مورد آن ها احتمال ( بداء ) نیست و به طور یقین و جزم واقع شدنی است . این علائم پنج گانه حتمی در روایات و اخبار از زبان ائمه معصومین ( علیه السلام ) به ویژه امام علی ( ع ) ، امام صادق ( ع ) و امام باقر ( ع ) مطرح شده است . 

 

امام صادق ( علیه السلام ) می فرمایند : پنج نشانه قبل از ظهور قائم می باشد : 1 . صیحه آسمانی     2 . خروج یمانی     3 . خسف در سرزمین بیداء     4 . خروج سفیانی     5 . قتل نفس زکیه                 منبع منتخب الاثر : ، ص 452

 

صیحه آسمانی 

 

منظور از صیحه آسمانی ، ظاهرا صدایی است که در آستانه ظهور مهدی ( عج ) از آسمان شنیده می شود ( 1 ) . و همه مردم آن را می شنوند .

در روایات تعبیر های نداء و فزعة و صوت نیز به کار رفته که ظاهر آن نشان می دهد که هر یک نشانه جداگانه ای است که پیش از ظهور واقع می شود ( 2 ) لکن به نظر می رسد که این تعبیر هایی گوناگون از یک حادثه است و یا دست کم ، اشکال گوناگون یک حادثه باشند . مراد ار همه آنها ، بلن شدن صدایی در آسمان است ولی به اعتبار اینکه صدای عظیم ، بیدار باشی است که همه را متوجه خود میکند و نیز موجب وحشت عمومی و ایجاد دلهره و اضطراب می گردد . به آن صیحه ، فزعة ، صوت و نداء که هر یک بیانگر ویژگی از آن حادثه اطلاق شده است . این احتمال هم وجود دارد که آن ها سه حادثه جدا از باشند که در یک زمان رخ نمی دهند ، بلکه ابتدا صدایی عظیم از آسمان همه را متوجه خود می کند ( صیحه ) ، به دنبال آن صدایی هولناک ، مردم را به وحشت می اندازد ( فزعة ) و آن گاه صدایی از آسمان شنیده می شود که مردم را به سوی مهدی ( عج ) فرا می خواند ( نداء ) .

 

امام باقر ( ع ) می فرمایند : نداکننده ای که از آسمان نام قائم را ندا می کند ، پس هر کس در شرق و غرب است . آن را می شنود . از وحشت این صدا خوابیده ها بیدار ، ایستادگان نشسته و نشستگان بر دو پای خویش می ایستند . رحمت خدا بر کسی که از این صدا عبرت گیرد و ندای وی را اجابت کند ؛ زیرا نخست صدای جبرئیل روح الامین است . آن گاه می فرماید : این صدا در شب جمعه 23 ماه رمضان خواهد بود . در این شک نکنید و بشنوید و فرمان برید . در آخر روز شیطان فریاد می زند که « فلانی مظلومانه کشته شد » تا مردم را بفریبد و به شک اندازد ( 3 ) .

 

البته راوایات دیگری نیز به همین مضمون وجود دارد . از مجموع روایات می توان استفاده کرد : 1 « صیحه » از نشانه های حتمی ظهور است . 

2 . این صدا از آسمان شنیده می شود ، به گونه ای که همه مردم زمین از شرق و غرب عالم آن را می شنود ، 3 . محتوای این پیام آسمانی ، دعوت به حق و حمایت و بیعت با حضرت مهدی ( عج الله تعالی فرجه الشریف ) است ، 4 . هم زمان با آن یا کمی پس از آن ، در روی زمین نیز صدایی شنیده می شود ، ندادهنده آن شیطان است .که مردم را به گمراهی فرا می خواند ، 5 . جبرئیل مردم را به حق فرا می خواند . ( 4 ) .

 

مطالب دیگر اینکه در برخی روایات ، سخن از « نداء » در کعبه به میان آمده است . امام صادق ( علیه السلام ) می فرمایند : گویا میبینم که حضرت قائم در روز شنبه ، عاشورا ، هنگام ظهر ، بین رکن و مقام ، در کنار کعبه ایستاده و در پیش او جبرئیل صدا می زند : بیعت برای خداست ....... » (5)

 

گویا این ندا غیر از ندای آسمانی و صیحه است که به عموان نشانه ظهور بیان شده ، زیرا این ندا در زمین و پس از ظهور است و ندا در آسمان و در آغاز روز صورت می گیرد . ولی احتمال هم دارد که همان صدای آسمانی ، توسط سخن گوی حق جبرئیل از کنار کعبه بلند می شود و در تمام جهان شنیده می شود ( 6 ) . از امام صادق ( علیه السلام ) درباره مدای آسمانی پرسیدند ، فرمود : « هر جامعه و مردمی به زبان فرهنگ خود آن ندای آسمانی را می شنود » . (7) .

 

( 1 ) . وافی ج 2 . ص 443 

( 2 ) . غیبة نعمانی ، ص 257 

( 3 ) . همان ، ص 254

( 4 ) . برترین های فرهنگ مهدویت در مطبوعات ، ص 230 

( 5 ) . غیبة طوسی ، ص 453 ؛ منتخب الاثر ، ص 464 

( 6 ) . برترین های فرهنگ مهدویت در مطبوعات ، ص 233

( 7 ) . غیبة طوسی ، ص 266 ؛ بحارالانوار ، ج 52 ، ص 288 

 

روزانه سعی میکنم مطالب جدیدیدی در سایت بارگزاری کنم .

 

سفیانی 

 

یکی از نشانه‌های حتمی ظهور مصلح بزرگ جهانی خروج سفیانی است ( ۱ ) صوفیانی در پایان این گونه توصیف شده است مردی است به رنگ سرخ و زرد با چشم کبود در ظاهر ذکر خدا می گوید ولی از پرید ترین و کثیف ترین مردم روزگار است و در پلیدی و خباثت چنان است که زن بچه دار خود را از ترس اینکه مبادا مردم را به مخفیگاه راهنمایی کند زنده به گور می کند ( ۲ ) در روایتی حضرت علی علیه السلام فرمود : پسر هند جگرخوار ( سفیانی ) از بیابان بیرون می آید او مردی متوسط القامه ، قیافه اش وحشتناک و سرش ضخیم و رویش قابل دارد اگر او او را ببینی خیال می کنی یک چشمی است از اولاد ابوسفیان است وی خروج می کند و به کوفه یا نجف می‌آید و بر منبر آن می‌نشیند گروه کثیری را فریب می دهد دهد و آنان را با خود همدست می نماید و مناطق شام ، دمشق ، حمص ، فلسطین ، اردن و قنسرین را تصرف می نماید ( ۳ ) وی گروه بسیاری از شیعیان را به قتل می رساند ( ۴ ) سپس از ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و اطلاع پیدا می کند . لشکری انبوه به سوی او می فرستد اما به خود امام دست نمی یابد و سرانجام در بیابان بین مکه و مدینه به زمین فرو میروند ( ۵ ) از امام صادق علیه السلام آورده اند : گویی می نگرم که سفیانی در کوفه و در میدان شهر شما بساط خویش را گسترده است و جارچی های او را جار می زنند که هر کس سر شیعه را بیاورد یک هزار درهم جایزه دارد ( ۶ ) آنگاه است که همسایه بر همسایه می شورد و او را به جرم شیعه بودن سر می برد تا هزار درهم جایزه بگیرد . 

اصل خروج سفیانی صرف نظر از ویژگی‌ها و قضایای جزئی امری مسلّم است ولی این که سفیانی کیست و چه ویژگی‌هایی دارد و چگونه رشد می کند چندان روشن نیست در برخی از روایات از امام علی علیه السلام در مورد نام سفیانی پرسیده شده و آن حضرت از بیان آن خودداری کرده‌اند ( ۷ ) حال آنکه اگر نام و مشخص بود دلیلی نداشت که از بردن نام دیگری خودداری کند به نظر می‌رسد سفیانی فرد مشخصی نیست بلکه فردی است با ویژگی‌های ابوسفیان که در آستانه ظهور مهدی علیه السلام به طرفداری از باطل خروج می کند و مسلمانان را به انحراف می کشاند امام سجاد علیه السلام می فرماید : ( ظهور قائم علیه السلام از ناحیه خداوند قطعی و خروج سفیانی نیز قطعی است در برابر هر قیام کننده و مصلحی یک سفیانی وجود دارد ( ۸ ) و یا امام صادق علیه السلام می فرمایند : ما و خاندان ابوسفیان و خاندانی هستیم که بر سر دین خدا با هم دشمنی داریم ما سخن خداوند را تصدیق کردیم و آنان تکذیب کردند ابوسفیان با پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم مبارزه کرد و معاویه با علی علیه السلام یزید با امام حسین علیه السلام به مخالفت برخاستند و سفیانی نیز با قائم علیه السلام خواهد جنگید ( ۹ ) .

بر اساس این روایات سفیانی جریان باطل در بستر تاریخ است و رودررویی بین حق و باطل در این دو خانواده نمونه بارزی از جریان این دختر است پس برف است که سفیانی را از نسل ابوسفیان هم بدانیم آخرین مهره این زنجیره همان سفیانی است که در آستانه ظهور قائم علیه السلام خروج می کند این که همزمان با خروج سفیانی از منطقه شام یمانی و خراسانی به طرفداری از حق ناحیه خراسان و یمن بیان می کنند نیز مؤید این نظر می تواند باشد ( ۱۰ ) ابوسفیان به عنوان سردمدار شرک و بت پرستی و سرمایه داری طاغوتی هر نوع حرکت و جنبشی را که دم از عدالت ، برادری و آزادی میزد دشمن خود می دانست و با تمام قدرت در برابر آن به مبارزه بر میخواست سفیانی فردی است با این ویژگی ها که در برابر انقلاب بزرگ جهانی حضرت مهدی علیه السلام خروج می کند بر این اساس در حقیقت سفیانی یک جریان است نه یک شخص ( ۱۱ ) 

 

۱ : بحارالانوار ، ج ۵۲ ، ص ۱۸۲ 

۲ : بحارالانوار ، ج ۵۲ ، ص ۲۰۶

۳ : بحارالانوار ، ج ۵۲ ، ص ۲۰۶ ؛ منتخب الاثر ، ص ۴۵۸ 

۴ : بحارالانوار ، ج ۵۲ ، ص ۲۱۵ و ۲۲۲

۵ : همان ، ص ۲۳۸ 

۶ : غیبة طوسی ، ص ۲۷۳ ؛ بحارالانوار ، ج ۵۲ ، ص ۲۱۵ 

۷ : همان ، ص ۲۰۶ 

۸ : بحارالانوار،  ج ۵۲ ، ص ۱۸۲ 

۹ : همان 

۱۰ : بحارالانوار ، ج ۵۲ ، ص ۲۱۰ و ۲۱۷ 

۱۱ : چشم به راه مهدی ، جمعی از نویسندگان مجله حوزه ، ص ۲۷۵

 

سید خراسانی

 

اندکی پیش از ظهور حضرت در میان ایرانیان شخصی با عنوان سید خراسانی ظاهر شده که رهبری سیاسی مردم را به عهده می‌گیرد و شعیب بن صالح نیز رهبری نظامی را و ایرانیان تحت رهبری این دو تن نقش مهمی را حرکت ظهور آن حضرت ایفا می کنند . سید خراسانی و شعیب جنگ را در مرزهای ایران ، ترکیه و عراق هدایت می کند و نیروهای مستقر در شام خود را به پیش رانده و در همان زمان از دو جناح عراق و شام آماده پیشروی بزرگ به سوی فلسطین و قدس می شوند . 

پیرامون شخصیت سید خراسانی سوال های بسیاری مطرح است از مهمترین آنها این است که آیا مراد از خراسانی در روایات فرد معینی و یا اینکه تعبیر از رهبر ایران است که در زمان ظهور حضرت مهدی وجود خواهد داشت ؟؟ روایات به روشنی دلالت دارد بر اینکه از ذریه امام مجتبی علیه السلام ایا امام حسین علیه السلام است و از بود به عنوان هاشمی خراسانی یاد شده است و صفات جسمی وی را که دارای صورتی نورانی و خال بر گونه راست و یا دست راست دارد بیان کرده است . 

اما روایاتی که در منابع حدیث درجه اول شیعه _ مانند غیبت نعمانی و طوسی _ در خصوص این شخص وارد شده است احتمال دارد ایشان را یاور خراسانیان و یا رهبر اهالی خراسان و یا فرمانده لشکر خراسان تفسیر کرد . زیرا این روایات تعبیر به ( خراسانی ) تنها نموده نه هاشمی خراسانی اما مجموعه قرائن موجود پیرامون شخصیت او دلالت دارد که مشخص است وی همزمان با خروج سفیانی و یمنی ظاهر می‌شود و نیروهای خود را به سوی عراق اعزام می دارد که سپاهیان سفیانی را شکست می‌دهند . 

نسبت ایشان به خراسان به این معنا نیست که حتماً اهل استان خراسان شمالی باشد چون در صدر اسلام نسبت دادن به خراسان به مشرق زمین اطلاق می شده است که شامل ایران و و سایر مناطق اسلامی متصل به آن است . 

بنابراین شخص خراسانی اهل هر منطقه ای که از این محدوده باشد نسبت به او به خراسان صحیح است ؛ چنان که از منابع درجه اول حدیثی شیعه استفاده نمی‌شود که او سید حسنی و یا حسینی است آنگونه که در منابع روائی برادران اهل سنت به آن تصریح شده است . سید خراسانی آخرین شخصی است که پیش از ظهور حضرت مهدی علیه السلام بر ایران حکومت کرده و یا معاصر با آخرین فردی است که فرمانروای ایران خواهد بود . 

 

منبع : عصر ظهور ، علی کورانی ، ترجمه عباس جلالی ، ص ۲۷۰

 

یمانی

 

شخصی است که در آخرالزمان خروج می کنند . در اخبار آخرالزمان و علائم ظهور حضرت مهدی علیه السلام مکرر از آن نام برده شده است و در روایت منقول از امام باقر علیه السلام خطاب به شیعه چنین آمده که : سفیانی و خراسانی و یمانی همزمان خروج می کنند و پرچم او در میان پرچم هایی باشد که در آن زمان براشته می‌گردد ، وی بیش از همه به راه حق هدایت می کند ؛ زیرا وی به یار شما (بقیه الله) دعوت می نماید و چون خروج کند بر هر مسلمانی است که به وی بپیوندد و بر کسی جایز نباشد از فرمان او سر بتابد و هرکس از اطاعت وی سرپیچی کند ، اهل دوزخ است ؛ چه او مردم را به راه حق و صراط مستقیم می خواند (1)

در بخش نشانه های ظهور ، خروج یمانی از روشن ترین علائم است که بیش از ۱۴ ماه فاصله با ظهور آن حضرت نخواهد داشت (2) . و در حدیثی آمده است : یمانی از شیعیان امیرالمومنین علی علیه السلام است (3) 

 

۱ : سفینة البحـــــار ( به نقل از معارف و معاریف ، ج ۱۰ ، ص ۶۱۷ ) 

۲ : روزگار رهایی ، ج ۲ ، ص ۱۰۲۳ 

۳ : غیبة نعمـــانی ، ص ۱۶۳ ؛ بحـــارالانوار ، ج ۵۲ ، ص ۷۵ 

خروج یمنی 

 

خروج یمنی از نشانه های حتمی ظهور است (1) درباره انقلاب و قیام یمنی روایات بسیاری وارد شده است . امام صادق علیه السلام فرمودند : خروج این سه تن ،خراسانی ، سفیانی و یمنی در یک سال و یک ماه و یک روز اتفاق می افتد و درفش یمنی از همه هدایت کننده تر است ، زیرا که دعوت به حق می کند (2) 

روایات می گویند : یمنی در پی نبرد سفیانی با وی وارد عراق می‌شود نیروهای یمنی و ایرانی جهت رویارویی با سفیانی وارد عمل می‌شوند و از روایات چنین ظاهر می‌شود که نقش نیروهای یمن در نبرد سفیانی نقش پشتیبانی از نیروهای ایرانی است ، زیرا از لحن اخبار فهمیده می‌شود که طرف درگیر با سفیانی مردم مشرق زمین یعنی یاران خراسانی و شعیب هستند و گویا یمنی ها پس از یاری رساندن به آنان به یمن باز می گردند . اما در منطقه خلیج علاوه بر حجاز یمنی ها نقش اساسی خواهند داشت گرچه روایات ، آن را خاطرنشان نساخته اند ولی به طور طبیعی با توجه به روند حوادث ظهور و جغرافیای منطقه بایستی فرمانروایی یمن و حجاز و کشورهای حوزه خلیج در دست نیروهای یمن ، پیرو حضرت مهدی علیه السلام قرار گیرد . 

اخبار مؤید این است که انقلاب یمنی به نهضت ظهور امام زمان نزدیک تر است تا انقلاب زمینه ساز ایرانیان ، حتی اگر فرض کنیم یمنی قبل از از سفیانی قیام میکند یا آنکه معنی دیگری زمینه ساز یمنی موجود می باشد . در پاره ای روایات سخن از درفش معنی به میان آمده که از همه درفش ها هدایت کننده تر است زیرا که دعوت به حق می کند (3)

احتمالات بسیاری درباره ی هدایت کننده تر بودن درخشش یمنی داده اند اما پسندیده این است که درخشش یمنی اگر هدایت گریه بیشتری دارد به دلیل این است که مستقیماً از رهنمودهای حضرت مهدی علیه السلام برخوردار می گردد .  همچنین یمنی به دیدار حضرتش نائل می‌شود و کسب شناخت و رهنمود می کند . 

مؤید این امر هم روایات مربوط به انقلاب یمنی هاست که رهبر انقلاب یمن یعنی شخص یمنی را می ستایند با این عبارات توصیف می‌نمایند : ( به سوی حق هدایت می کند ) و ( شما را به سوی صاحبان می خواند ) و این که ( برای هیچ مسلمانی سرپیچی از آن جایز نیست و کسی چنین کند اهل آتش خواهد بود ) ، اما انقلاب زمینه ساز ایرانیان ، در روایات آن بیش از ستایش رهبران آن ، ستایش از عموم گردیده است . (4) 

 

۱ : منتخب الاثر ، ص ۴۵۲

۲ : بحــــارالانوار ، ج ۵۲ ، ص ۲۱۰ 

۳  بحــــارالانوار ، ج ۵۲ ، ص ۲۱۰ 

۴ : عصر ظهور ، علی کورانی ، ص ۱۶۱ 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۱۱/۰۳
سید روح الله محسنی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی